Bakken
Bananenbrood met koffie recept
Ingrediënten
- 225gr bloem
- 175gr bruine suiker
- 160 gr bevroren rode vruchten
- 125 gr boter, gesmolten
- 115gr ahornsiroop
- 1 NESCAFÉ Dolce Gusto Coconut Macchiato
- 2 eieren
- 2 gepureerde bananen
- 25gr kokosvlokken
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel gemalen kaneel
Benodigdheden
- NESCAFÉ Dolce Gusto Machine
- Groot glas
- Shaker
Werkwijze
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de boter, suiker, Coconut Macchiato en vanille in een elektrische mixer en klop gedurende 8-10 minuten tot een romige massa. Schraap de zijkanten van de kom leeg.
2
Voeg geleidelijk de eieren toe en klop goed om te mengen. Voeg de banaan, frambozen, kokosnoot, bloem, bakpoeder, kaneel en ahornsiroop toe en roer tot een glad geheel.
3
Schep het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier. Bak gedurende 80-85 minuten.
4
Laat 20 minuten afkoelen in de bakvorm en leg het daarna op een rooster om volledig af te koelen.
5
Serveer met je favoriete NESCAFÉ Dolce Gusto koffie!
Liever een cocktail dan een mocktail? Voeg voor je gaat shaken 40 ml bruine rum toe.